140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Настроение и благотворителност на края на ловния сезон в Лудогорието

Освен да отчетат свършеното през 2016 г. и да се повеселят заедно на традиционната си ловна вечеринка членовете на ЛРС„Сокол“-Разград се събраха и да подкрепят две добри каузи – лечение на болно дете и реновиране на стрелбището на сдружението. Събитието уважиха председателят на Контролния съвет на НЛРС-СЛРБ инж. Георги Тошев, управителят на фирма „Сокол-БЛРС” инж. Борислав Бечев, директорът на ДЛС „Черни Лом“-Попово инж. Григор Гогов и кметът на Разград д-р Валентин Василев.

Кратка равносметка на отминалата година направи председателят на сдружението Пенчо Пенчев. От отчета му стана ясно, че през 2016 г. в Лудогорието има 30% ръст на отстреляните диви свине. Те са общо 214, рекордьор е ЛРД-Голям извор с председател Румен Дончев с 20 отстреляни животни, тя е първенец и по най-много отстреляни диви свине за един излет – 6.

През миналата година в сдружението са разселени над 3000 фазани и яребици, както и 200 полудиви патици. За успешното им размножаване и адаптиране в ловните полета на сдружението голямо значение има борбата с хищния дивеч – отчитат ловците. През миналата година отстреляните хищници са 962 броя чакали, лисици и скитащи кучета.

Поздравление към разградските ловци отправи председателят на Контролната комисия на НЛРС-СЛРБ инж. Георги Тошев. Освен че отправи адмирации към разградските ловци за това, че помагат на две каузи едновременно, той връчи и подарък на един от тях. От 1950 г. насам вече 89-годишният Кольо Дончев има заверени 67 ловни билета, 30 години е бил председател на дружинка, пожелавам му още дълги години да е жив и здрав да предава умения и дръзновение на младите ловци – заяви инж. Тошев, връчвайки на бай Кольо луксозен ловен алманах. „Ловът в България“ е продължение на алманаха на проф. Иван Сокачев „История на ловнострелческата организация Соколъ“ – обясни инж. Тошев.

Между танците и забавленията започнаха да се пълнят и кутиите за двете добри каузи: за 3-годишната Маги от Разград, болна от левкемия и се нуждае от химиотерапия, лъчетерапия и трансплантация на стволови клетки в Германия и реновиранонето на стрелбище край с. Гецово.

 

Повече информация в бр. 7 на в. “Наслука” на 15 февруари

 

Радка Минчева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ