140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Община Долна Митрополия одобри паричен фонд за регулиране на хищниците

Валери АНГЕЛОВ

И тази година община Долна Митрополия под ръководството на кмета госпожа Поля Цоновска подкрепи ловците от ловно-рибарското сдружение в борбата им за регулиране на хищниците в региона. Още на първата сесия на общинския съвет бе одобрено да се направи паричен фонд за поощряване на борбата с тях. По предложение на общинския съветник Людмил Евтимов, член на управителния съвет на СЛРД-Долна Митрополия, стимулът за отстрелян чакал бе вдигнат от 10 на 15 лева и за лисица от 5 на 10 лева.

За правилно отчитане на резултатите и точен контрол при изразходване на средствата е назначена смесена комисия с участие на представители на общинската администрация и представители на ловно-рибарското сдружение. Председател на комисията е секретарят на управителния съвет на сдружението Димитър Александров.

Ловците приемат стимулирането с благодарност и се стремят към още по-добри резултати. Особено активни в това отношение са дружините в селата Биволаре, Подем, Рибен, Комарево, Староселци, Крушовене, Ореховица и градовете Тръстеник и Долна Митрополия.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ