140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Съгрешил риболовец иска прошка от президента

Крум Барболов, 73-годишен пенсионер от Шумен, е поискал президентът да му опрости задължение от 100 лева от наложена глоба. Той се жалвал пред държавната канцелария още в края на миналата година, а сега от там искат становище на общинския съвет в Шумен.

Нарушението на шуменеца е било в това, че заедно с внука си отишли на риболов на язовир „Свинеугояване“ край Шумен на 7 септември м. г. Нямали слука, но за лош късмет инспектори от отдел „Рибарство и контрол-Централен Дунав“ ги забелязали. Пенсионерът разпознал автомобила на проверяващите, прибрал въдиците и тръгнал да се отдалечава, заедно с внука си, но бил настигнат. Веднага му съставили акт, а той още на място възразил, с аргумента, че не е знаел да трябва риболовен билет.

Атакувал наказанието пред две съдебни инстанции – Районен съд и Административен съд в Шумен. И на двете места изтъквал, че риба не е уловена, но глобата е потвърдена окончателно, понеже нарушението е факт.

Сега становището на проверителите, написали наказателното постановление е, че нарушението не е маловажно и няма основание за опрощаване. Остава общинските съветници да си кажат думата на предстояща сесия.

Имотното състояние на пенсионера е малко жилище, парцел в съседно село, автомобил „Вартбург“ и 733 лв. общ месечен доход на него и съпругата му от пенсии

novinite.bg

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ