140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Шефът на секцията към БФРС: На „Батак“ стана страхотно състезание

Йордан Софков, шеф на секцията по подледен риболов към Федерацията, беше любезен да сподели специално за „Дивото“ впечатленията си от проведения през уикенда втори кръг от шампионата.

„Стана много силно състезание, с куп обрати и през двата състезателни дни. Костурите не бяха в изобилие, но пък имаше и доста едри парчета (най-голямата риба – 380 г костур). В този смисъл всяка по-голяма риба внасяше промени във временното класиране. В крайна сметка състезателите се вместваха в рамките на няколко грама разлика.

Избрахме по-малко посещавано място в м. Борчетата, откъм източните брегове, където имаше доста големи дълбочини от порядъка на 10 и повече метра. През втория манш леко изтеглихме секторите към брега, за да има възможност за риболов и в по-плитка вода. Но рибите бяха пръснати и не всяка дупка даваше резултат. Така до последно претендентите за призови места играха с хъс и надежди за голям удар в края.

С победата на „Батак“ тимът на „Майсторски риболов“ отново показа потенциала си и по всичко личи, че битката за шампионската титла ще се реши между тях и отбора на „Янтра“. Двата тима имат най-добри изходни позиции преди решаващия трети кръг, който ще се проведе в началото на март. Засега сме определили язовир „Голям Беглик“, но има доста време дотогава, ще видим каква ще е зимата.“

Разговаря Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ