140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Скромно наше присъствие на световното първенство по подледен риболов

Водачът и капитан на нашия отбор Ивайло Христов предупреди при заминаването за Латвия, че конкуренцията е жестока и не бива да се очакват чудеса от нашите момчета. Точно така се оказа, таяхме надежди за по-предно класиране, но останахме на предпоследното 13-то място, изпреварвайки само шведите.

Световен шампион е отборът на Украйна, следван от амбициозните домакини и тимът на Русия. Украинците играха силно и през двата състезателни дни и не оставиха съмнения в превъзходството си. Домакините пък твърдо окупираха втората позиция. Всъщност, най-драматична битка се водеше за третото място. Руснаците изоставаха през първия ден, но се хвърлиха с много хъс във втория манш и съумяха да изпреварят отбора на Литва.

Шампионатът се състоя на заледеното езеро Мазаис Балтерерс край латвийската столица Рига. Рибите обаче бяха доста трудни и дори претендентите за отличия се затрудняваха да натрупат актив. Челните места в секторите се заемаха с улов от 1,5-2 кг риба. Световният шампион натрупа общ улов от едва 9 кг.

От нашия отбор най-добре се представи ветеранът Ивайло Христов, които имаше 6-то място в сектора си през първия ден. Другите момчета изостанаха значително. Все пак участието е полезно, заради възможността да се допрат до най-силните в тази дисциплина и да натрупат международен опит.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ