140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Акция срещу търговията с незаконна дървесина в Добричко

При съвместна акция срещу търговията с незаконно добита дървесина мобилни екипи на Североизточното държавно предприятие и полицията провериха частни домове в добричките села Стожер, Стефаново, Пчелино и Славеево, като са съставени осем акта за нарушения, съобщиха от пресцентъра на предприятието.

Проверени са 23 частни къщи в Стожер и в две е намерена дървесина без съответната маркировка и документи. Мобилните екипи са установили общо два кубически метра дървесина от цер и ясен, за които са съставени четири акта и два констативни протокола. В село Стефаново са проверени 15 къщи и са съставени два акта и един констативен протокол за незаконна сеч, посочват от Североизточното държавно предприятие. В една от проверените 10 къщи в Пчелино горските са открили 1.4 кубически метра церова дървесина, добита с незаконна сеч. За нарушението също са съставени актове и констативен протокол. В проверените пет къщи в Славеево не е открита дървесина от черния пазар.

Сключеното споразумение между МВР и Министерството на земеделието и храните регламентира съвместните проверки за противодействие на незаконната търговия с дървесина. Практиката показва, че ако няма търсене на незаконна дървесина, няма и предлагане, коментира директорът на държавното горско стопанство “Добрич” Цанко Николов. По думите му мерките срещу черния пазар на дърва за огрев са една от възможностите за ограничаване на незаконната сеч. 

 

Източник: БТА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ