140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Битка за дашни риболовни места на „Панчарево“

Най-перспективните места за риболов на Панчаревското езеро (то си е язовир, но така е познато сред софиянци) се заемат още преди да се е разсъмнало. Това е така, понеже рибата все още е групирана в определен участък в района на Бъбрека.

При високо ниво местата са доста ограничени и щастливците да хванат топпозиция са едва няколко десетки души. Някои предпочитат да замятат от високо – през перилата на парапета при моста над Самоковско шосе. Но и там местата са ограничени. Закъснелите се пръсват встрани, а там риболов няма.

Тези почивни дни даже се стигна до разправии между рибари, понеже всеки бърза да се намести в „златната мина“ и така става пренаселване – много хора на малка брегова площ.      Вследствие на това се случват инциденти с въдиците, а някои по-нервни рибари се поддават на отрицателни емоции.

Риба все пак се хваща: основно бабушки в по-дълбока вода, а по обяд и в следобедно време се активизира и уклеят.

Към устието, в района на Вулканизатора, има по-обширна брегова територия, но засега там все още няма риба. Хора от „постоянното присъствие“ правят всекидневни проверки, понеже се очаква всеки момент пасажите да потърсят плитка вода.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ