140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Бракониери стържат морското дъно край Лозенец за бяла мида

Бракониери на бяла мида унищожават морското дъно край Лозенец. Притеснени хотелиери от месец сигнализират ежедневно на всички отговорни институции, но държавните органи явно не могат да се справят с нарушителите, съобщава “Флагман”.

Риболовните инспектори от ИАРА са идвали на няколко пъти на проверка, глобили са бракониерите, но след тяхното тръгване събирачите на бяла мида отново се връщали.

„Призоваваме ръководството на ИАРА, лично изпълнителният директор Валентин Вълков, да изпрати мобилен екип, който на място да проверява всеки ден лодките. Повече от ясно е, че с регулярни идвания няма как да се справят с нарушителите. В Лозенец трябва да има човек, който да ги следи ежедневно“, искат хотелиерите.

Проблемът е, че нарушителите тралят морското дъно за бяла мида, но щом видят, че към тях се идват риболовни инспектори те прибират тралиращи и драгиращи средства за улов и обясняват присъствието си в залива с това, че имат разрешително за стопански риболов, разказаха наблюдатели на процеса.

Бракониерите могат сериозно да увредят морското дъно и да нанесат непоправими щети на залива и най-вече в плувната зона, предупреждават еколози.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ