140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Бургаските рибари искат нов закон

 

Бургаските рибари искат създаването на съвсем нов закон за рибарство и аквакултури, каза неформалният кмет на рибарското селище Димитър Янчев. Те настояват да участват в написването му, защото старият е писан от непрофесионалисти и принуждава риболовците да се превръщат в бракониери.

Според Янчев, сегашният закон е преписан от европейски закони, като вероятно е имало и грешки в превода. Той смята, че текстът е мъртвороден и създава предпоставки за сериозни конфликти между различните групи риболовци.
Основното искане на бургаските рибари е да участват в работната група по написването на закона. В него трябва да има четири основни направления – любители рибари, непромишлени рибари – каботажния риболов, аквакултури и рибопреработвателните предприятия със собствен флот.

Интересите на някои от групите не съвпадат и това трябва да се изчисти в новия закон. От него трябва да се премахнат и правилниците и наредбите, които пречат и да се решат конфликтните точки по отношение на тралиране и драгиране.

burgasnews

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ