140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Добър отчет за изминалия сезон в Долни чифлик

Добър е отчетът на ЛРС “Балкан”-Долни чифлик за изминалия ловен сезон. Остреляни бяха 210 диви свине, което е с двайсетина броя повече в сравнение с предходната година, съобщи специалистът по ловното стопанство Красимир Кирчев.

Най-много слука имат дружинките в селата Кривини – 40 броя, в град Долни чифлик – 28 и в селата Рудник с 24 отстреляни диви свине, Гроздево с 23, Горица -19,  Бяла -16, Голица – 13 и други. Уловени са 920 пъдпъдъка, 285 гургулици и други птици. Успехите се дължат на постоянните грижи на ловците от дружинките, които са изградили много добри хранителни райони, където да се задържа дивечът. Освен диви свине има и добра популация на благородни елени и сърни. 

Много добра борба се води и срещу хищниците. Изградени са стървилища и чакала и доста ловци се включват активно в намаляване броя на чакалите, чиято популация е много голяма, както и на лисиците и скитащите кучета. Над 210 са убитите чакали през изминалия сезон и са отстреляни 18 лисици в ловните райони. Най-много убити чакали има в ловищата на черноморското село Шкорпиловци, което е дело на дългогодишни хищничари. Сдружението стимулира отстрела на вреден дивеч, като се дават по 5 лева за отстреляни чакали и лисици.

 

Повече информация в бр. 13 на в. “Наслука” на 29 март

 

Георги Ников

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ