140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Иззети са незаконни ловни пушки във Вършец и Петрич

Гладкоцевна ловна пушка без разрешително е иззета при проверка на частен имот във Вършец. Това съобщиха от ОДМВР – Монтана. На 15 март, между 09.30 часа и 16.30 часа, е проведена специализирана полицейска операция за контрол на физически и юридически лица при осъществяване на дейности, свързани със съхранението и носенето на огнестрелни оръжия и боеприпаси на територията на община Вършец.

В хода на операцията е установено притежание на незаконно огнестрелно оръжие в частен дом в гр. Вършец, обитаван от лице с инициали Й. Д. (на 59 г.). В една от стаите на жилището в гардероб е открита и иззета гладкоцевна ловна пушка, неустановена марка, кал. 20 и 3 боеприпаса, кал. 20, за които не е представено надлежно разрешително. Оръжието е предадено от Й. Д. По случая е образувана преписка.

Същия ден в резултат на извършена от полицейски служители на РУ-Петрич проверка на частен дом в Петрич, обитаван от А. С. /31 г./ от града, е намерена и иззета ловна пушка без надлежно разрешително за притежание и съхранение. Това съобщиха от ОДМВР-Благоевград. За случая е уведомена Районна прокуратура-Петрич.

 

Източник: ИА “Фокус”

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ