140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Ловна вечеринка на ЛРС “Гларус”-Поморие

Над 250 ловци и техните нежни половинки участваха в традиционната ловна вечеринка за закриването на ловния сезон на ЛРС “Гларус”-Поморие. Заместник-председателят на сдружението Валентин Продромов отчете, че са постигнати добри резултати в стопанисването на полезния дивеч. Председателят на Националната ловнорибарска организация инж. Иван Петков поздрави ловците с техните постижения и пожела на всички весело настроение във вечеринката. Той представи новият ръководител на ЛРС “Гларус” Димитър Нанчев. 

Самодейци от местното народно читалище, облечени с одежди на ловци, изнесоха интересна програма за присъстващите. Наградени бяха най-добрите ловци и ловни дружинки от изминалия сезон. Първото място заслужиха ловците от дружинката в село Козичино с председател Тодор Чолаков, които имат най-много отстреляни диви свине. Дружинката в село Паницово награди с оригинален ловен нож ловеца си Петър Митев, който през изминалия сезон се е срещнал със седем диви свине, докарани от ловните кучета, но не е стрелял, а направо ги е заклал.

Много хора и танци се извиха в залата, мезетата и питиетата вдигаха градусът на настроението. Разказваха се естествено и лакардии от преживените мигове по време на ловните излети.

 

Повече информация в бр. 12 на в. “Наслука” на 22 март

 

Георги Ников

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ