140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Ловят едри платики на язовир „Искър“

 

Въпреки продължителната ледена покривка, захлупила най-големия ни язовир за дълго време през тази зима, пролетната платика изби по график – първите риби бяха уловени малко след средата на март в района на Багера.

Впрочем, нетърпеливи рибари тестваха приустиевите зони веднага след отдръпване на ледовете, но трябваше да изчакат известно време, докато водата се позатопли и рибата влезе в пролетен режим. Е, това вече е факт, платиката се показа, а всеки следващ ден може да се очакват и по-добри резултати в улова. Първите риби са ловени с фидерни въдици и на по-голяма дистанция, но и това е в реда на нещата. Затова пък са предимно едри – от порядъка на кило и нагоре.

За любителите на този риболов ще има достатъчно време да „начешат крастата“ до влизане в сила на забраната, но да предупредим, че самоковската автомафия продължава да обира рибарски коли, оставени без надзор. Така че колеги, пазете си автомобилите!

За тази и други атрактивни през пролетта дестинации за риболов може да прочетете в бр. 13 на „Рибар“, който излиза като подлистник на в. „Наслука“.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ