140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

На леда на яз. „Голям Беглик“: Шампионски приз за „Майсторите“

Организаторите от БФРС избраха за състезателно трасе местността Кара дере, а ледът на язовир „Голям Беглик“ беше с дебелина от 50 см и симптомите на запролетяване изобщо не се отразиха в Родопите. Ловиха се само и единствено костури, други риби така и не посегнаха на мормишките на състезателите.

Двата големи фаворита „Майсторски риболов“ и „Янтра“ (с по една победа в първите два кръга) обаче тръгнаха лошо и така и не съумяха „да влязат в час“ на финалния турнир. Родопският лед се оказа благосклонен към „Фиш мастърс“, взел лидерската позиция още от първия ден и съхранил я до края.

Все пак всяка точка изоставане назад означаваше отдалечаване от шампионските амбиции и затова състезанието криеше неизвестности до самия край. След това пък думата имаше съдийският състав за прецизно изчисляване на резултатите от трите турнира и оформяне на генералното класиране.

„Майсторите“ и „Янтра“ финишираха с по 86 наказателни точки и само по-тежкият общ улов на досегашните шампиони съхрани титлата им и за тази година. Третата позиция е за „Колмик“.

Индивидуален шампион за сезона е Добромир Спасов („Колмик“), следван от Методи Костов („М. риболов“) и Петър Тодоров („Фиш мастърс“).

 

Отборно класиране 2017 г.

1. „Майст. риболов“ – 86 н.т.

2. „Янтра“ – 86 н.т.

3. „Колмик“ – 98 н.т.

4. „Фиш мастърс“ – 100 н.т.

5. „Биг фиш“ – 106 н.т.

6. „Острието“ – 106 н.т.

7. „Риб. свят“ – 124 н.т.

8. „Боби фишер“ – 168 н.т.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ