140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

(Обновена) Пловдивските ловци разселиха 1500 фазана

Дъждовният мартенски ден събра на едно ловци от всички дружинки в Пловдивска област. Стрелковият полигон край село Труд бързо се изпълни с коли, бусове и джипове, пълни с кафези

Очакваше ги един пълен камион с 1500 фазана от специализираното стопанство в Русе за традиционното пролетно разселване.

В уречения час на полигона в Труд пристигна и ръководството на ЛРС „Сокол“ в лицето на председателя д-р Васил Паница и управителя Катя Докторова.

32 дружинки от ЛРС „Сокол“ участваха в пролетното разселване, което ще продължи и в началото на април, когато пловдивските ловци очакват втора партида от още 800 фазана.

Една от дружинките, която получи най-много фазани за разселване, беше тази от Цалапица – общо 75 бр., защото разполага и с най-голяма ловна площ – 6 800 хектара.

Председателят д-р Васил Паница сподели:

“Както предишни години, така и тази разселваме значително количество фазани и яребици. Без съмнение пловдивското дружество „Сокол“ е първенец в пролетното разселване от години насам. В отчета, който направих на годишното събрание пред колегите си подчертах, че в период от четири години сме разселили 20 000 птици, което е значителна цифра. Това означава, че всяка година с по 5 000 птици сме подкрепили местната популация, което е предостатъчно.

В последните две години увеличихме бройките на фазаните и само тази пролет ще разселим 2 300.”

 

Повече информация в бр. 12 на в. “Наслука” на 22 март

 

Николай Чапански

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ