140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Разселиха близо 400 яребици в ЛРС-София-изток

Около 400 яребици бяха разселени на територията на ЛРС-София-изток в сряда сутринта. Птиците бяха докарани от Враца в ловната хижа на ЛРД-Челопечене. Председателят на сдружението Георги Тошев каза няколко думи по този и други въпроси специално за “Дивото”:

 

– Г-н Тошев, имате ли планове за разселване на други животни?

– Да, всяка година по отношение на птиците разселваме яребици, патици, както и фазан, но по-малко.

– Тежката зима нанесе ли някакви щети на дивеча?

– Зимата наистина беше много тежка, изискваше много усилия, както от нашите ловци, така и от тези в цялата страна. Има поражения, но не са чак толкова големи, защото грижите, които бяха положени, дадоха своя резултат.

– Как се справяте с хищниците?

– Както виждате, тук до хижата имаме изградено чакало и стървилище и ловците във всяка една дружинка си имат отговорници по хищниците и отстрелваме доста чакали, лисици и свраки.

– Доволен ли сте от ловния сезон във Вашето сдружение?

– Да, като цяло сме доволни, най-важното е, че нямаме сериозни произшествия. Отстрелът на дивата свиня, както и на другия вид дивеч, който ние ловуваме (яребица, патица, гъска) беше добър. Искам да изкажа благодарности на НЛРС-СЛРБ и фирма „Сокол-БЛРС ЕООД” за това, че Националната програма за разселване дава своите добри резултати и ловците са доволни, защото дивечът започна да се увеличава в нашите ловни полета. Специално за яребицата сме много доволни.

 

Симеон Стефанов

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ