140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

РИОСВ и ученици отбелязват в Благоевград Световния ден на водата

С посещение на пречиствателната станция за отпадъчни води в Благоевград Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ и ученици от Седмо СОУ “Кузман Шапкарев” в областния център ще отбележат Световния ден на водата – 22 март, съобщиха от екоинспекцията.
Представител на оператора на станцията – дружеството “В и К” в Благоевград, ще представи работата на обекта и технологията за пречистване на водите. Предвидена е и екологична викторина с предметни награди за учениците. 

Образователните инициативи на РИОСВ за Световния ден на водата включват още беседи с осмокласници на тема “Отпадъчните води и водният цикъл” на 21 март в СОУ с изучаване на чужди езици “Св. Климент Охридски” и Природо-математическата гимназия “Акад. Сергей Корольов” в Благоевград. 

Денят на водата се отбелязва официално от 1993 г., като всяка година в целия свят се организират прояви, посветени на водата. През 2017 г. темата е свързана с отпадъчните води. Кампанията “Защо хабим водата?” отправя послания за намаляване на количеството отпадъчни води и възможностите за оползотворяването им, допълват от РИОСВ.

 

Източник: БТА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ