140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Спомени от отминалия ловен сезон във Варненско

Дружинките от град Суворово и селата Николаевка и Левски, които са в състава на ЛРС-Варна, имат много добри приятелски отношения. Често по добруджанските ловни полета част от ловците участват в съвместни ловни излети.

Няколко са ловните излети с добри слуки и в ловището на дружинката в град Суворово, където освен ловците от дружинките в селата Николаевка и Левски са взели участие и представители на тази от град Белослав. Ветеранът Йордан Георгиев събаря един добър приплод. След час и половина се чуват два изстрела и радостта идва за младия ловец Божидар Борисов, който миналото лято е завършил курса, без да загуби самообладание и с точен мерник поваля добър глиган около стотина килограма. Също край Николаевка на друг излет двамата братя Стилиян и Янислав Ангелови  от дружинката в село Левски попадат на два  глигана по около 120 килограма.

Събрали се на ловната хижа, ловците коментираха изключително голямото приятелство, което съществува между трите дружинки. Това е един добър пример, който  води до взаимното уважение между стари и млади ловци и всеки може да се научи на нещо ново в ловната страст, коментираха по време на часовете на отдих ръководителите на ловните излети Пенко Атанасов от село Николаевка и Димо Атанасов от дружинката в град Суворово.

 

Повече информация в бр. 10 на в. “Наслука” на 8 март

 

Георги Ников

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ