140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Горски инспектори от РДГ-София са извършили 110 проверки за 3 дни

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – София са извършили 110 проверки по Закона за горите за периода 24-26 април 2017 г. в горските територии в териториалния обхват на дирекцията. Проверени са 76 моторни превозни средства (МПС), транспортиращи дървесина, 7 обекта за складиране, преработка и експедиране на дървесина и 25 обекта за добив на дървесина. Проверяващите са съставили 12 констативни протокола и 11 акта за установени административни нарушения.

При извършени проверки в землището на село Своде инспекторите са констатирали, че е извършена незаконна сеч на 10 куб. м. дърва за огрев, като същите са задържани с констативен протокол. Работата по случая продължава за установяване на извършителя на нарушението.

След получен сигнал от служители на СДВР на 25.04.2017 г., служители на РДГ София са установили, че в землището на село Кокаляне моторно превозно средство транспортира без превозен билет недървесни горски продукти, за което е съставен 1 акт и е задържано МПС-то.

На 26.04.2017 г. служителите на дирекцията са спрели за проверка товарно превозно средство в землището на село Доспей, община Самоков. При проверката на превозното средство е установено, че същото транспортира 7 куб. м немаркирана с контролна горска марка, производствена марка или общинска марка строителна дървесина от бял бор и без превозен билет. За установеното служителите на дирекцията са изготвили констативен протокол, с който са задържали дървесината и превозното средство. Проверката по случая продължава. Предстои съставяне на акт на фирмата, която системно нарушава Закона за горите. При наличие на данни за престъпление материалите по случая ще бъдат изпратени в прокуратурата.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ