140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Вадят бракониерски мрежи по язовирите

След като за известен период работата на Агенцията по рибарство по отношение на контрола сякаш остана встрани от медийното внимание, със смяната на поредното ръководство отново изнесоха информация за извършени проверки по много от големите язовири. Предлагаме ви някои акценти от битката с бракониерството по нашите язовири.

Инспектори от ИАРА-Шумен са извършили нощна проверка на язовир „Тича“. При обхода са намерени 4 мрежи с обща дължина 400 м в работно положение, които са конфискувани.

***

Мобилна група на ИАРА извади от водите на язовир „Копринка“ 150 м заложени мрежи при рутинна нощна акция. Уловената в тях риба (16 кг каракуда и платика) е освободена.

***

Екип от надзорници от „РК-Централен Дував“ Русе, област Габрово, е извършил нощна проверка по вода на язовир „Ал. Стамболийски“. Извадена е една мрежа с дължина 50 м.

***

Инспектори на отдел „РК-Западна България“, област Монтана, съвместно с любители риболовци, извършиха проверка на язовир „Огоста“. В хода на акцията с три лодки са обходени различни територии, като в района на с. Калиманица са открити и извадени 11 бракониерски мрежи с обща дължина 800 м. Уловената в тях риба (каракуда, платика, сом, шаран и бяла риба) е освободена. Цялото шоу завършва с обичайния констативен протокол срещу неизвестен извършител, който не топли никого…

***

При контролна проверка на язовир „Дреновец“ от видински екип на ИАРА са открити 400 м заложени бракониерски мрежи. Уловените в тях 100 кг шаран и 40 кг каракуда са върнати във водата.

 

За тези и други случаи от дейността на ИАРА може да прочетете в бр. 15 на „Рибар“, който излиза като подлистник на в. „Наслука“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ