140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Закриха ловния сезон в Есеница с традиционна вечеринка

За седми пореден път ловната дружинка от село Есеница, която е част от ЛРС-Вълчи дол, проведе традиционната си вечеринка, на която присъстваха над 115 ловци и техните нежни половинки, както и гости от съседни дружинки. В салона на младежкия дом в селото веселието продължи до три и половина в пролетната нощ.

Председателят на дружинката Петко Керчев сподели, че сезонът е преминал успешно, като са положени много грижи за ловното стопанство и опазването на полезния дивеч както от бракониерствата, така и от хищниците. Няколко ловци имат отстреляни през изминалата година по десетина чакала, както и лисици. Особено големи са били грижите по време на януарския сняг, когато преспите в добруджанската земя са достигали до два-три метра и ловците са проявили голямата си отговорност да не допуснат гладуването на животните, като са изнасяли чувалите с царевичното зърно на гръб до хранилките и месотобитанията. 

Под звуците на музиката на оркестъра “Зорница” от Варна присъстващите се веселиха, а с мезетата и домашните питиета се вдигаше градусът на настроението. Много пожелания за приятелства и слука през следващия ловен сезон имаше на ловната вечеринка. 

 

Георги Ников

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ