140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Арестуваха бракониери на язовир „Александрово“

До органите на реда идват сигнали, че от водите на язовир „Александрово“ в Ловешка област системно се лови риба с мрежи от трима човека, жители на с. Крушуна. Тази риба се продава в селата Александрово, Крушуна, Чавдарци и гр. Летница. По подадената информация се установи, че бракониерите имат проблеми с правоохранителните органи и полицията, агресивни са. Единият от тях преди време е залавян да извършва риболов с мрежи и му е съставян акт за това.

След няколко нощни наблюдения на язовира от контролните органи, „зайчетата“ се показаха – в една вечер в края на април бандитите пуснаха мрежи в мръстилищната зона и буквално я преградиха. Рано сутринта ги извадиха, натъпкаха ги в автомобил и потеглиха. Само че на пътя вече ги чакаха екипи от ловешката полиция и жандармерия. Така изявените бракониери с инициали С.С., Ю.М., и В.Б. бяха заловени.

В Наказателния кодекс е предвидена наказателна отговорност по текста на чл. 238 за незаконен риболов през периода на забраната, свързана с размножаването на рибите. На момента беше уведомен прокурор, на място пристигна разследващ полицай-дознател, извърши се проверка от служители на КАТ по закона за движение по пътищата и МВР. При щателните проверки бяха установени нередности, откриха се и патрони от оръжие. Съставени са актове за административни нарушения, а средствата, с които е извършен риболова (6 мрежи с дължина 250 м и гумена лодка) са иззети. Уловената над 70 кг риба (предимно шаран) е иззета и дарена за социални дейности. Лицата са задържани в ареста на полицията. Случаят предстои да се разглежда от съда.

Коментар по разигралия се екшън и адекватните действия на държавните органи четете в бр. 19 на “Рибар”.

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ