140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Инж. Стоян Стоянов отпразнува тържествено юбилея си

В навечерието на 120-годишнината на ЛРС-Враца ръководителят на организацията инж. Стоян Стоянов отпразнува своя 60-и рожден ден. Всъщност, два пъти по-младият юбиляр вече 34 години работи всеотдайно за развитието на сдружението, което не остава незабелязано от ръководството на НЛРС-СЛРБ. През годините той неведнъж е награждаван за дългогодишното си вещо ръководство на ЛРС-Враца, не бе забравен и сега. По повод личния му празник, на пищното тържество в голям местен ресторант присъстваха председателят на националната организация инж. Иван Петков, инж. Борислав Бечев – управител на фирма „Сокол-БЛРС“, и Георги Тошев – председател на контролния съвет.

За изключителния принос в развитието на ловното движение в България инж. Стоянов бе удостоен с най-високото отличие „Заслужил деятел на СЛРБ“ и часовник, който да отмерва още много незабравими моменти в живота му.

От името на УС на НЛРС-СЛРБ председателят инж. Петков поднесе поздравителен адрес, в който се казваше: „Този празник е повод за равносметка, удовлетвореност от постигнатото и ден за очертаване на перспективите на зрелостта. С Вашия богат организационен опит и компетентност се утвърдихте като сигурен гарант за подобряване на организацията на ловното стопанство, за защита на правото на лов и риболов в съответствие с европейските критерии. Постиженията на ловците от Враца се дължат на Вашата дейност.”

Подарък и приветствие към рожденика поднесе и инж. Бечев, който сподели с присъстващите сантиментални спомени: „Малко хора знаят, че със Стоян се познаваме от есента на 1978 г. Започнахме в една група, седяхме на един чин… Първият, с когото разговарях, когато преди 12 години започнах в Националната организация, бе Стоян. От него съм научил много! Благодаря за приятелската помощ. В този щастлив момент му пожелавам най-вече здраве и още няколко мандата!“

 

Повече информация за събитието в бр. 20 на в. “Насулука” на 17 май

 

Галина Ганова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ