140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Септември: Начало на добро стопанисване на водоеми

Васил Байлов е дългогодишен служител в ЛРС-Септември. Пенсионира се като специалист по лова преди година и половина, а сега е председател на ловно-рибарската дружинка в града и продължава да живее с проблемите на ловци и риболовци. Разговаряме по повод подетата кампания по облагородяването на баластриерни водоеми в околностите на града. Г-н Байлов споделя:

„Действително, тези общински водоеми с обща площ от близо 100 дка, придобиха съвсем друг облик през последните две години. Заслугата е основно на кмета на общината Марин Рачев, който от дете е запален риболовец и радетел за чиста природа. Ние, от дружинката, помагаме с каквото можем. Включваме се и в екоакции, и в зарибителни мероприятия. През миналата година бяха пуснати шарани и сомове, тази пролет имаше ново зарибяване с шаран и лин (тук е известен като каленик). Провеждаме и риболовни състезания в началото на сезона, под патронажа на общината и кмета. От там осигуряват и награди за най-добрите.

Общината има доброто желание да предостави водоемите за стопанисване на местното сдружение и това може само да ни радва. И без друго възможностите за любителски риболов са доста ограничени.

Повече подробности около ангажиментите на хората от гр. Септември по отношение на стопанисването на водоемите ще научите в бр. 22 на „Рибар“.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ