НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Преизбраха Васил Дончев за председател на ЛРС-Кърджали

Васил Дончев е новият стар председател на ЛРС-Кърджали. На отчетно-изборното събрание, което се проведе на 29 април, той беше преизбран за шести мандат. Пред делегатите Васил Дончев докладва, че сдружението е много добре организационно и финансово. Като най-сериозен проблем изтъкна скитащите кучета, които унищожават  дивеча.

Гордост за сдружението е отборът, който участва в регионални и национални състезания „Свети Хуберт” за ловци с кучета, работещи със стойка. Георги Ангелов е включен в националния отбор и през миналата година е на четвърто място в Балканиадата.

От 10 ловни трофея, представени от кърджалийското сдружение на Националната трофейна изложба през миналата година в Пловдив 8 са оценени с медали.

Събранието избра 23-членен управителен и 5-членен контролен съвет на сдружението. За председател на контролния съвет бе преизбран Стефан Бакърджиев. Сдружението в Кърджали подкрепи номинацията на Георги Тошев за председател на НЛРС-СЛРБ.   

За отчетно-изборното събрание на Националната ловна организация през юни бяха избрани четирима делегати – Васил Дончев, Господин Калоянов, Али Емин и Юсеин Мехмед.

Ловно-рибарското сдружение е единственото в страната, което през последните четири години е разселило 113 елена лопатари с подкрепата на НЛРС и природозащитни организации.

 

Повече информация в бр. 19 на в. “Наслука” на 10 май

 

Валери Ковачев  

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ