140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

“Сокол-БЛРС” предлага “Полезна информация и съвети за ловците”

Този справочник или помагало е сътворен заради неговата практичност. И засега е единствен по рода си.

До ден днешен никога не е излизало такова издание. То може и трябва да бъде един истински помощник в заниманията на всеки ловец.

„Полезна информация и съвети за ловците” е важно четиво за хората с оръжие, които обикалят родните гори и поля и обичат да обхождат дивната ни природа.

Независимо от възможностите си, необходимо е съюзните членове да имат тази книжка до себе си, когато „превземат” и действително, и емоционално ловните територии.

В изданието са включени: основни уставни постановки на Съюза на ловците и риболовците в България, главните законови положения. Специална глава е отделена за отстрелвания дивеч (с доста практични съвети). Някои полезни напътствия се отнасят до: рикошетите, ловната стрелба на терена, избора на пушка, съхраняването на барута, капсулите и патроните и какво ли още не. Освен това как можем да откриваме ранените зайци? Много ценни са указанията за боравенето с ловното оръжие. И естествено стигаме до опасностите на терена, предотвратяването им и първата медицинска помощ в злокобна обстановка. Не са отминати и болестите по дивеча, опасни за хората.

Обяснява се и нуждата от ловни ритуали. Има и други чисто практични напътствия: ако те срещне мечка, защита при гръмотевична буря, дивата фауна и метеорологията.

И нещо много важно: на една от страниците има възможност всеки притежател на книжката да напише трите си имена, адреса и някакъв телефон за връзка. Освен това е отделено място за отбелязването и на кръвната група (при, не дай, Боже, някаква сериозна злополука).

Този справочник или помагало би трябвало да бъде притежаван от всеки ловец, който държи на хобито си. А книжката е направена така, че нито да заема много място в раницата или облеклото на човека с ловно оръжие, нито да пречи на неговото занимание. Целта на „Полезна информация и съвети за ловците” е чисто практична: важна, необходима, рационална. И е прекрасен подарък за всеки ловец.

 

Телефон за поръчки: 0896 806 324

Цена: 5 лв.

 

София 1040, бул. “Витоша” 31-33

e-mail: sokol.blrs@abv.bg

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ