140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Възрастен, но млад ловец

Сребрю Евстатиев е на 50 г. , но само от 2 е ловец. За него председателят на ловната дружина в село Бачково Георги Воденичаров казва:

„Възрастен човек. Инициативен, трудолюбив, активен във всички мероприятия на дружината – подхранване, опазване на дивеч и природа. Помага с труд и средства. Въпреки, че от 2 години е ловец, той е за пример не само в спазването на всички изисквания по време на лов, но и с невероятно си точна стрелба, качество, което е придобил с много участия в тренировъчни стрелби на асеновградския комплекс „40 извора.”

„Най-накрая успях и аз да стана ловец в мечтаната Бачковска ловна дружина. – разказва Евстатиев. – В с. Бачково имаме къща, а иначе съм от Асеновград. Семеен съм и имам две момчета, на 13 и на 16 г. Големият напира и той да става ловец, но ще трябва да навърши години. Аз ловувам и на пернати, но свинският лов ме увлича. Едно е полето, а друго е Балкана с горди планини, чисти извори и водопадчета, които пеят и огласят стръмнини и поляни. Ловувам в полето – най-вече в с. Патриарх Евтимово, с „Броунинг“, но в ловните полета на Бачковската дружина стрелям с „Бенели” с оптика. За две години в ловните полета на Бачково съм отстрелял една лисица и две прасета. Толкова успях, защото на постовете ми, от които не мърдам и метър, се появиха само тези животни. Лисицата ми се появи в близост до хижата ни в м. „Тенева вода“. Бягаше много бързо по нанадолнището. Засякох я от доста далече и я прострелях. След нея може би имаше и диви свине, но винаги спазвам разпореждането на председателя – „Стреляйте по хищници, та макар да се върне стадото!“
Чувствам уважението на колегите ловци, защото от падналите десетина прасета през изтеклия сезон, една пета от слуката е моя.
В ловните полета вече имаме и пет автоматични хранилки. Зареждаме ги целогодишно. Камери следят подхранването на дивеча. Радвам се, че от години не са се движели в нашите полета толкова диви свине.
Ще ми се да кажа на кандидат ловците, които са се включили в курсовете за ловци – не чувствате ли обич към природа и дивеч, не сте ли готови да се включите в опазването и подхранването, не сте ли готови винаги да спазвате всички изисквания на дружината – не ставайте ловци!

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ