ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

В Севлиево празнуваха 120 години

На 29 юли ловците и риболовците от севлиевското сдружение „Сокол” честваха 120 години на своята организация. Времето бе като по поръчка – слънчево, с прохладен ветрец. На поляната край яз. „Малауча” проехтя химнът на Р. България и всички станаха на крака. Ловец с две асистентки внасяха знамето на ЛРС „Сокол”.

На официалната трибуна излязоха гостите – Минко Акимо, член на УС на Националната организация и председател на сдружението в Троян, Цветелин Миланов – директор на Северноцентралното държавно предприятие, Данаил Тошков – председател на ловното сдружение в Димитровград, Петър Петров – председател на ЛРС Павликени, Росен Радев – директор на ДГС-Севлиево, Николай Николов – директор на РДГ – В. Търново, Рачо Рачев – председател на ЛРС „Стринава”-Дряново. Тук бе и Мир Богоев от Националното сдружение и специалистът по лова на севлиевското сдружение Тодор Ганчев.

Пръв взе думата д-р Иван Иванов, председател на ЛРС „Сокол” – Севлиево: „Ловно дружество Севлиево е едно от първите в страната, а сега е едно от най-големите ловно-рибарски сдружения. Всички нас ни обединява само едно нещо – любовта към природата. Сдружението е най-голямата екоорганизация с най-дълъг стаж и с най-много реални действия в полза на природата, дивеча и рибата. Убеден съм, че всички заедно ще продължим да подобряваме нашите ловни полета, ще се грижим за дивеча, количеството риба в реките и язовирите.”

Бяха раздадени отличията за добре свършена работа през сезона. Първите наградени бяха дружинките с най-сериозен отстрел на дива свиня – съответно това са ЛРД-Валевци – 80, Кръвеник и Шумата. При регулирането на броя на хищниците с най-голям принос са дружинките Крушево, Душево и Кормянско.

За изключителен принос в изграждането на ловна база на дружинка Севлиево д-р Иванов връчи специални отличия за особени заслуги към придобивката на председателя й Христина Марева, на Стефан Петров, д-р Мирослав Иванов, Николай Иванов, Пламен Златев, Риза Сабриев, който е най-възрастният в дружинката. Всички те особено активно са участвали с доброволен труд в изграждането на хижата, предоставяли са материали със собствени средства. 

Гости на севлиевските ловци бяха техни приятели от цялата страна. Към 15 ч. празникът изглеждаше, че скоро няма да свърши.

 

Повече информация в бр. 31 на в. “Наслука” на 2 август

 

Мариана Мандичева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ