140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Здравко Иванов е новият председател на сдружението

ЛРС-Девин проведе отчетно-изборно събрание на 29 април т. г. Председателят на сдружението Здравко Василев представи доклад за цялостната дейност на мандата на УС, от който стана ясно, че сдружението е стабилно финансово и организационно. ЛРС-Девин организира фото лов, както и ловен туризъм на глухар, дива коза и дива свиня.

Бяха издигнати 2 кандидатури за председател на сдружението – на Здравко Василев и адвокат Здравко Иванов. По-голяма подкрепа получи Иванов, който стана новият председател на девинското сдружение за следващите 4 години.

Събранието избра 7-членен управителен съвет, а за председател на контролния съвет – Красимир Бечев. Определени бяха и делегатите за ОС на НЛРС-СЛРБ, които са Здравко Иванов, Здравко Василев и Владимир Пейков като резерва.

Здравко Иванов, председател на ЛРС-Девин, пред сп. „Лов и риболов“:

„Основен приоритет на новото ръководство ще е увеличаване на дивечовите запаси. Смятам да продължим с опитите за разселване на едър дивеч. Ще се опитаме да привлечем и повече хора за наши членове.

Разбира се, ще работим активно с отговорните институции за ограничаването на улова с капани на дивеч, което е основен проблем при нас, а пък поправката в ЗЛОД така и не мина на второ четене в парламента.

Ще акцентираме върху комуникацията с нашите членове, с което ще се стремим да подобрим охраната на дивеча.“

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ