ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Първи ловен излет в родопското село Црънча

Дойде най-после заветният ден! На откриването в ЛРД-Црънча към ЛРС „Сокол 1893”–Пазарджик са се събрали освен председателят на организацията Димитър Таслаков и неговия брат Никола още известният птицевъд Ангел Боянов, туроператорът Васил Арнаудов и синът му Иван, Тодор Николов от групата в с. Дебращица, пословичните ловци Димитър Аврониев, Михаил Папазов, Георги Хрисчев, Димитър Мишев, Георги Гатев и др.

След инструктажа на председателя и предупреждението му, че за който не върне в срок разрешителното си за отстрел ще има „глоби”, поемаме към слънчогледите в северната страна на китното, сгушило се в подножието на Родопите, село.

Над „нашето” насаждение прелитат само 4 гургулици и един гривяк, и то на разстояние далеч прехвърлящо обсега на отстрела. При колегите от двата съседни блока все пак ехтят изстрели и това показва, че там птиците явно минават на по-близка дистанция.

По-късно установяваме шампиона на първия за сезона излет Ванката Арнаудов, който единствен е с 4 пъдпъдъка. Мобилните комуникации показват, че и на другите места слуката не е по-различна и колегите прибират като нас – оръжието в калъфите и се отправят към домовете си да го заключат в касите, за да се отправят после към местата за тържествените обеди, посветени на откриването.

 

Повече информация в бр. 33 на в. “Наслука” на 16 август

 

Спас Спасов

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ