ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Юбилейни тържества и във Враца

На 5 август ЛРС-Враца отбелязва своята 120-годишнина. Тържеството по случай юбилея се провежда в стрелбището в местността „Дъбника“, където още сутринта се събраха стотици ловци, риболовци и техните симпатизанти, за да отдадат почит на традициите на вековната организация и да се веселят.

Празничният ден започна с организирано състезание по ловна стрелба „Скийт“, като най-добрите стрелци получиха награди. Най-точен се оказа мерникът на Георги Георгиев от 4-а дружина-Враца.

Гости на празника бяха представители на Националната организация, Горското стопанство, председателят на ЛРС-Монтана Тодор Върбанов, бивши преседатели на сдружението, приятели на ловните дружини. По случай бележитата годишнина на сдружението с почетни грамоти и плакети бяха удостоени дългогодишни деятели и хора с големи заслуги към изграждане на ЛРС и ловното стопанство. Молебен за здраве и слука отслужи отец Димитър, който освети знамената на дружините на местното сдружение, след което на всички присъстващи бе раздадена курбан чорба.

Тържеството продължава и в момента, като за доброто настроение на празнуващите се грижи диджей и оркестър „Зелени дел“ от Вършец.

 

Повече информация в бр. 32 на в. “Наслука” на 9 август

 

Георги Александров

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ