140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Започна новата учебна година в ЛТУ

На 25 септември в 10 ч. в аулата на Лесотехническия университет в София бе открита официално новата учебна година. Сред официалните гости на откриването бяха министърът на земеделието, горите и храните Румен Порожанов, посланиците на Мароко и Палестина в България, проф. д-р Любен Тотев, ректор на МГУ, проф. дсн Димитър Коларов, проф. Христо Шехтов, доктор хонорис кауза на ЛТУ, проф. Георги Кючуков, проф. дсн Христо Цаков от Инстута за гората при БАН и инж. Васил Василев, председател на НЛРС-СЛРБ.

В академичното си слово ректорът на университета проф. д.н. Иван Илиев приветства първокурсниците, които тази година са над 600, поздравявайки ги за правилния избор и припомняйки им, че те са сред елита на днешното поколение специалисти в областа на природните и инженерни науки, опората на университета. Илиев изрази убеденост в смисъла на образованието в условията на единно европейско академично пространство.

Приветствие отправи и министър Румен Порожанов, който изтъкна, че специалностите на ЛТУ са изключително актуални и важни за земеделието, горите и икономиките и са актуални за политиките на Европейскя съюз.

Бяха получени поздравителни адреси от ректорите на СУ, НАТФИЗ, ХТМУ, както и министъра на образованието и науките.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ