ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Европейският съюз ще спасява морската екосистема

Европейският съюз отпуска 560 милиона евро за реализирането на общо 36 проекта за подобряване състоянието на моретата и океаните. Този ангажимент обяви вицепрезидентът на Европейската комисия и върховен представител на ЕС във външната политика и сигурността Федерика Могерини в началото на четвъртата конференция за океаните в малтийската столица Ла Валета, която събра 90 делегати от 400 държави, 25 министри, представители на бизнеса и на граждански организации.

Всички те ще поемат конкретни ангажименти за решаването на проблеми като замърсяването на морските води с пластмаса, индустриални отпадъци и пестициди, свръхулова и незаконния риболов.

В речта си Могерини наблегна на прогнозата, че до 2050 г. пластмасата в моретата и океаните вероятно ще е повече от рибите. “Ние сме част от този проблем и трябва да решим дали искаме да сме част от решението.”

Събитието на високо равнище беше открито с изказвания на британския принц Чарлз и на принца на Монако Албер, на министър-председателя на Малта Джоузеф Мускат, на еврокомисаря по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела.

Dnevnik.bg

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ