НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Община Перник иска промяна на собствеността на пътя за ДЛС “Витошко-Студена”

Община Перник иска да бъде променена собствеността на пътя Перник – Рударци – стопанство “Витошко – Студена”, съобщи кметът Вяра Церовска. Шосето е третокласно. Част от него, с дължина около 720 м, е на територията на Софийска област в землището на село Мърчаево, останалата част е в Пернишка област в землищата на селата Рударци и Кладница.

Пътят обслужва сгради и имоти на територията на трите села, Държавно ловно стопанство “Витошко-Студена” и язовир “Студена”, който е определен като обект за националната сигурност. По този начин общинският път не осигурява вече маршрут от общински интерес, а от държавен интерес, твърди Церовска. Освен това община Перник няма финансова възможност да поддържа шосето, да полага системни грижи за осигуряване на целогодишната му нормална експлоатация.

На редовно заседание във вторник общинският съвет одобри предложението на Вяра Церовска за промяна на собствеността на пътя от публична общинска в публична държавна. В близост до този път са разположени ловни полета и дивечови ниви освен на ловците от Рударци и Кладница и на колегите им от пернишкия квартал “Църква”.

 

Ася Асенова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ