ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЮЗДП извърши проверки на ловци и риболовци

1726 проверки на ловци и 141 на риболовци и други физически лица са извършили през октомври служителите по опазване на горите в териториалните поделения и мобилни контролни звена на Югозападното държавно предприятие в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Това са част от общо 3977 проверки за нередности в горите, при които е съставен един акт по Закона за лова и опазване на дивеча.

Стана ясно още, че предприятието открива временни приемни за граждани, които желаят да получат актуална информация за опазването, стопанисването, охраната и възобновяването на горите. Инициативата е в отговор на повишения интерес към дейностите в горите и дисциплината на ползване и е част от политиката на предприятието за активизиране на диалога с местните общности.

„Целта ни е да бъдем максимално близо до хората по места, да се срещнем и разговаряме с тях, да отговорим компетентно и професионално на въпросите им. Обратната връзка е важна за нас, тъй като липсата или недостатъчната информация често е причина за възникване на напрежение сред местните жители”, коментира директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов.

Първата приемна се е провела на 2 ноември в с. Лозен, в района на ДГС-София, и е организирана съвместно с кметството. Предстоят срещи с жителите и на други населени места в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София, Софийска, Ловешка и Пазарджишка.

 

Юлияна Колчакова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ