ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Река Струма дава маркови скобари

По Струма чудеса не бива да се очакват. Рибата сега е групирана по определени вирове и масираното присъствие на рибари, особено в почивните дни, издава къде са локализирани пасажите. Но се ловят скобари, включително и маркови риби от порядъка на килограм.

Това потвърди двукратният ни републикански шампион в най-популярната дисциплина „риболов на плувка“ Аркади Райчин, който е стар почитател на нашето издание. При това предостави автентични негови снимки от скорошен риболов по Струма, които са безспорно доказателство за случващото се по реката. Ето мнението на майстора:

„Става риболов по Струма и то с хубави риби. Но все пак трябва да е ясно, че реката е трудна и няма как всеки да лови. Важно е да се подходи с правилната тактика, да се съобрази захранването със спецификата на мястото, да се намери точната стръв. Ако човек е натрупал опит през годините, ще намери път към рибите. Както се казва, който може – го може.“

Повече подробности за риболова по Струма и за други дестинации в страната ще научите от бр. 4 на „Рибар“, който излиза като приложение на в. „Наслука“.

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ