ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Рекордни резултати в ЛРС-Ловеч

След края на ловния сезон идва времето на вечеринките, а те се чакат с нетърпение от ловците и техните семейства, защото са истински празник на веселието, общуването, приятелството, наздравиците и атракциите. В неповторима емоция, надминаваща очакванията, се превърна традиционната вечеринка на ЛРС-Ловеч и тази година, провела се в уютния ресторант „Ловеч“, в който се събраха 311 членове от 34 ловно-рибарски дружини.

Да уважат празника на ловешките ловци дойдоха инж. Васил Василев, председател на УС на НЛРС-СЛРБ, инж. Иван Петков, екс председател на Съюза, зам.областният управител Илиан Тодоров, кметът на община Летница Красимир Джонев и директорът на ДГС-Лесидрен инж. Пламен Петров.

Председателят на сдружението д-р Пламен Върбанов приветства присъстващите с думите: „Добре дошли на нашата традиционна вечеринка. Изминалият ловен сезон беше юбилеен, тъй като сдружението през май 2017 г. навърши 120 години от създаването си. Отминалият ловен  сезон е най-успешният за сдружението досега. Всички изисквания на ЗЛОД при стопанисването и ползването на дивеча са изпълнени за 2017 г. Дружините са разселили 1650 фазана, 210 диви патици и 100 яребици. За обитаващите видове дивеч дружините са изразходвали 109 000 лв. за неговото стопанисване.  През изминалия ловен сезон са отстреляни 1539 диви свине, 56-сърни, 67-диви зайци, 500-фазана, 5482-пъдпъдъка, 1248-гургулици, 787-чакала и 477-лисици. Най-много диви свине по разрешителни са отстреляли дружините Радювене-144, Българане-100, Угърчин-1 – 88, Каленик-Орляне -72, и Малиново-67. Сдружението и дружините започват 2018 г. с високи дивечови запаси от всички видове и с много добро финансово състояние и ще можем по-добре да развиваме своята дейност. На всички пожелавам добро настроение на нашето тържество, а на всички ловци и риболовци добра слука през 2018 г. Наздраве!“

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ