ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Успешен лов на диви зайци в ЛРД-Искра

За седми пореден сезон в ловната дружинка на село Искра, която е част от ЛРС “Сокол 1”-Силистра, се проведе много успешен ловен излет на диви зайци. За по-малко от 4 часа нормата бе изпълнена, като всеки от двайсетте ловци отнесе в раницата си заек. Ръководители на ловния излет бяха Орлин Николов, председател на сдружението и Урал Махмуд, председател на дружинката в селото.

В 13 часа приключи излетът с отбелязан добър рекорд, като още веднъж местната дружинка показа, че е с най-добра популация от този вид дивеч в Североизточна България, а което е интересно – над 70 на сто от отстреляните екземпляри са приплоди, заяви Орлин Николов. Това се дължи на добрите грижи за дивеча, изкорененото бракониерство и борбата с хищниците.

След края на излета стана и откриването на новата ловна хижа на дружинката в село Искра, която се намира на много добро място в началото на гората. Изграждането на придобивката стана възможно със събраните средства от ловците и техния доброволен труд, като има и известна финансова подкрепа от сдружението. 

 

Повече информация в следващите броеве на в. “Наслука”

 

Георги Ников

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ