НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Великотърновци изпратиха 2017 г. подобаващо

Ловна вечеринка, бал, банкет, празник, среща – както и да се нарече, все е веселие на ловците по някакъв повод. В случая за изпращането на 2017 и посрещането на 2018 година. А началото на своите ловни вечеринки първото българско ловно дружество – великотърновското, поставя на 12 май през далечната 1893 година, девет лета след своето създаване.

Както подобава за такъв повод, тази вечер търновските ловци имаха и гости – директорът на Регионалната дирекция по горите във Велико Търново инж. Николай Николов, инж. Йордан Бобонков, директор на търновското горско стопанство. Тук бяха и членове на спортния клуб по ловна стрелба, начело с председателя си Пламен Филев, национален състезател и майстор на спорта в дисциплината „Скийт”.

Димитър Йорданов даде символичен старт на предновогодишното тържество, като пожела щастлива Нова година на всички присъстващи и наслука на членовете на сдружението.

Инж. Иван Гунчев, бивш директор на Регионалната дирекция по горите, беше предоставил за томболата своята книга „137 години държавна горска администрация в регион Велико Търново” и календар за 2018 година. Добра печалба бяха няколкото оскубани и изкормени фазана, но най-голямата – диво прасе на пионерска възраст, за което подсказваше и червената връзка на врата му. То се падна на Иван Веселинов, ловец от дружината в с. Въглевци.

 

Повече информация в бр. 2 на в. “Наслука” на 10 януари

 

Милка Денева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ