ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Тръгва кампания по зарибяване в Смолянско

Любители на пъстървовия риболов от Смолян стартират кампания по зарибяване на реките в района. „Смолянски мухари“ е сдружение с нестопанска цел, което за трета поредна година ще зарибява доброволно с балканска пъстърва и търси помощ – както финансова, така и доброволен труд за тежката работа по зарибяването в определените речни участъци.

Вече обявиха старта на кампанията за 2018 г., като освен средства за закупуването на зарибителния материал от стопанствата в Тошков чарк и Триград, са нужни и доброволци за разнасяне на малките рибки до реката.

През 2016 г. сдружението разсели със собствени усилия 4 хиляди малки балкански пъстърви по горното течение на река Арда. Допълнително с още 2 хиляди балканки бяха зарибени и в участъци на река Черна. През миналата година „Смолянските мухари“ успяха да съберат около 800 лв. и да зарибят с 46 кг рибки участък от Черна. В инициативата през минали години се включват не само рибари от Смолянско, но и техни колеги от София, Златоград, Стара Загора и други градове на страната.

Всички желаещи да се включат могат да го направят на тел. 0877 220 051– Здравко Касачков. Дати и друга информация за акцията ще бъде публикувана на страницата на сдружението „Смолянски мухари“.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ