ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Веселие и много награди на вечеринката на ЛРС-Разград

Георги НИКОВ

Много веселие, емоции и наздравици имаше на традиционната ловна вечеринка на ЛРС-Разград, което потвърди за пореден път, че лудогорските ловци не само се грижат старателно за ловните си райони, но и умеят да се веселят. Над 270 ловци и нежните им половинки от 31 дружини се събраха, за да покажат единството на организацията, която през есента отбеляза с голям ловен събор в зоната за отдих „Пчелина“ 120-годишнината от началото на ловното движение в Лудогорието.

Специалистът по лова в сдружението инж. Людмил Лилов и екипът му организираха всичко по перфектен начин за празничната атмосфера. Председателят Пенчо Пенчев, откривайки вечеринката, сподели, че сдружението е с добри показатели през последните години, а ловците от дружините са в основата на развитието на ловното стопанство, последният сезон е завършил с добра слука и най-важното – не са допуснати нарушения по време на излетите и всички те преминават на добро равнище. Всяка година сдружението разселва много големи количества фазани и яребици и в тази дейност се нарежда на едно от първите места в страната.

НАГРАДИ ЗА ПЪРВЕНЦИТЕ

Наградени бяха най-добрите дружини за изминалия ловен сезон. За най-активна ловностопанска дейност бе отличена ЛРД-Веселина с председател Мустафа Мухаремов. За най-голям отстрел на диви свине първенец е ЛРД-Побит камък с председател Дилян Атанасов. ЛРД-Сейдол с председател Георги Георгиев спечели приза за ликвидиране на на-много хищници.

Кметът на община Разград д-р Валентин Василев поздрави ловците и техните нежни половинки, които с желание участват в ловните вечеринки и пожела на всички добро настроение, лично поздрави и най-възрастния ловец в сдружението Кольо Дончев, който е на 90 години, но продължава да участва в ловните излети. Пожела му още дълъг живот и добро здраве, за да е винаги сред ловците по време на лов.

По традиция се провежда и томбола, на която се раздават много стойностни ловно-рибарски артикули, както и ваучери за закупуване на стоки от ловно-рибарски магазин. Много атрактивно премина наддаването за малко печено прасенце, като първоначалната цена на търга беше 100 лв. и накрая го спечели кметът Валентин Василев, който също е ловец, откупил го за 600 лв. Тази сума заедно с обявеното дарение достигнаха 2790 лв. Те бяха предоставени за нужните на Областната организация на Българския червен кръст в Разград. Получавайки дарението, директорът на БЧК-Разград Милена Кехайова поздрави ловците и им благодари за оказаната помощ.

Богата литературно-музикална програма изнесоха представителите на състав „Фламингото“ от Русе. Чудесни хора и танци на различна музика създадоха невероятна атмосфера. Както винаги много активни се оказаха жените, които вероятно с най-голям интерес са очаквали ловната вечеринка.
Край отрупаните маси с мезета и чудесни еликсири, ловците и гостите вдигаха наздравици, пожелаваха си веселията да бъдат винаги приятни и естествено всяка година ловните сезони да са с хубава слука. Както се знае, ловците умеят да разказват цветущо лакърдиите си, защото ловните им излети са оставили в душата им много преживелици. Градусът на настроението растеше и така празникът продължи до късна доба.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ