ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Бандити пребиха риболовен инспектор, заловени са край язовир „Мандра“

Трима криминално проявени бургазлии са задържани за побой над инспектор от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) край язовир „Мандра“ в Бургас.

Ето хронологията на разигралия се екшън. В Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за инцидент, възникнал в близост до цех за риба, разположен в края на к-с „Меден Рудник“ в посока с. Твърдица. Установено е, че 56-годишният служител на ИАРА, заедно с други двама свои колеги, извършвал служебните си задължения по проверка на сигнал за незаконен улов на риба. Двама от инспекторите със служебна лодка били в езерото, а третият е бил нападнат, бит с юмруци и ритан в тялото от няколко мъже. След извършване на побоя нападателите избягали. Докато разговаряли с пострадалия държавен служител, полицаите видели, че в близост преминава автомобил „Лада Нива“, с бургаска регистрация, чийто водач не спрял при подадения сигнал, а увеличил скоростта си, опитвайки се да избяга. След кратко преследване Ладата е била спряна, като е констатирано, че неин водач е криминално проявения Марио Петров, 32-годишен от Бургас. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел – 1,01 промила. Тестван е и за употреба на наркотични вещества, като апаратът отчел наличие на кокаин, амфетамин и метамфетами. Мъжът отказал да даде кръв за химичен анализ, като по случая е образувано бързо полицейско производство. При извършената проверка на автомобила, е установено, че с него се придвижвали и 39- годишният криминално проявен Живко Р. от с. Твърдица и 17-годишният му син – Кристислав Р.

„Това е поредно покушение срещу наши служители. Недопустимо е. Нашите инспектори трябва да бъдат спокойни, когато идват на работа и изпълняват служебните си задължения“. Така директорът на ИАРА Галин Николов коментира нападението срещу 56-годишен служител на Агенцията. Николов посочи, че и тримата са добре познати, както на инспекторите от ИАРА, така и на полицията. „Многократно са хващани. Чувстват се недосегаеми“, каза той.

burgasinfo.com

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ