ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ИЗЛОЖЕНИЕ “ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ” СТАРТИРА

На 21 март в Международния панаир в Пловдив се откри 24-ото издание на изложението “ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ”.

То се провежда се под егидата на Министерството на земеделието, храните и горите. Организатор е Международен панаир в Пловдив със съдействието на Изпълнителната агенция по горите, държавните горски предприятия и Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“.

Официалното откриване стана в присъствието на зам.-министъра на МЗХГ Атанас Добрев, зам.-кмета на град Пловдив, изп. директор на ИАГ Григор Гогов, председателя на НЛРС-СЛРБ Васил Василев и др.

В своето приветствие към гостите и посетителите на изложението Васил Василев заяви:

„Тази година Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ чества своята 120-годишнина. Щастлив съм, че едно от събитията посветени на този юбилей е именно участието ни с ретроспективна историческа експозиция в изложение “Природа, лов, риболов“ . Днес посвещаваме участието си на това изложение на предците си по чиито път ние вървим вече 120 години и можем да кажем, че ловното движение у нас е могъщ стожер на българщината и верен защитник на изконните традиции в лова – една от най-древните човешки дейности по нашите земи. Това, което и до днес ни обединява е да бъдем верни на идеалите на първостроителите и отговорни към българската природа .

Искам да благодаря на всички български ловци и риболовци за високия патриотичен дух , усилията им и изключителния им принос и непрестанна грижа за природните богатства на България , както и за развитието и укрепването на Националната ловно-рибарска организация.“

                         ЮБИЕЛЙНА ЕКСПОЗИЦИЯ НА “СЪЮЗА НА ЛОВЦИТЕ И РИБОЛОВЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Оригинални знамена и печати на най-старите ловни сдружения в страната, ловни знаци и отличия на Националната ловна организация, както и първото й знаме, извезано през 1898 г., пренасят гостите в една далечна епоха. Изложени ще бъдат също първата значка на организацията и почетни знаци „За Ловна дейност“ и „За Отлична стрелба“ – I, II и III степен. Билети за право на лов и риболов, издадени в началото на миналия век, също може да се видят на щанда на НЛРС-СЛРБ.

Посетителите на изложението ще могат да се запознаят и с първия брой на сп. „Ловецъ“ – орган на Софийското ловно-стрелческо дружество „Сокол“, който излиза на 1 август 1895 г. През 1956 г. сп. „Ловецъ“ се преименува на сп. „Лов и риболов“ и става месечно илюстровано научно-популярно списание. Излизащо и до днес без прекъсване, то е най-старото печатно издание в България.

Огромната роля на Националната ловна организация за повишаването на ловната култура през годините ще бъде представена чрез множеството медали, спечелени от български трофеи при участието им в международни ловни изложения.

Националното ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” е най-старата и най-голямата неправителствена организация в страната и на Балканите. То е юридическо лице с нестопанска цел, в което членуват над 140 ловни, ловно-рибарски, рибарски сдружения. Така НЛРС-СЛРБ представлява интересите на над 125 хиляди ловци и риболовци в България.

                                      НА “ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ” – 2018 СА ПОКАЗАНИ ЕКСПОНАТИ

                                                                    НА ПОВЕЧЕ ОТ 60 ФИРМИ

Участниците презентират ловно, рибарско и спортно оборудване (оръжия, муниции, принадлежности, об-лекло, обувки, аксесоари), оптически и навигационни уреди, лодки и специализирани превозни средства (АТВ и УТВ), електронни приспособления, ловни трофеи и поставки за тях, други изделия за лова, риболова, туризма и свободното време, дивечовъдна и рибовъдна дейност, дърводобив, печатни и онлайн издания

За първи път на „ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ“ се представят проследяващи устройства за животни – единствените в България GPS устройства за кучета, котки, коне, крави, особено подходящи за домашни любимци. Работят с над 220 мобилни оператора в 80 страни. Не изискват SIM карта. Разработени са в няколко серии, сред които ловна и дамска, украсена с камъни „Сваровски“. За първи път се правят демонстрации по динамична стрелба в дисциплините „Пистолет“ и „Карабина“, както и се излагат препарирани екзотични животни – лъв, антилопа и други.

Съпътстващи събития са кръгла маса на тема „Превенцията срещу африканска чума при дивите свине“, презентации за деца за животните и за природните паркове у нас, детски празник „Лесовъд за един ден“, национално състезание по ловна стрелба, демонстрационен турнир „Свети Хуберт“, риболовно състезание за деца до 12-годишна възраст, демонстрации на уреди за привличане на дивеч, стрелба с лък и с въздушно оръжие, разходки с пони.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ