140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Грандиозен празник на риболова на Гребния канал в Пловдив

Д-р Бирджан Мехмед стана победител при плувкаджиите в големия турнир по спортен риболов The Lord ot the Rod 2018, който се проведе на Гребния канал в Пловдив. При фидеристите първото място зае Илия Славов, а Георги Стефанов спечели състезанието за деца.
Турнирът в Пловдив се превърна в истинска риболовна фиеста, а стотиците зрители станаха свидетели на майсторски изпълнения, каквито рядко може да се наблюдават у нас. Участващите състезатели имаха късмет с добронамерена риба, която показа активност още при тренировките в петъчния ден, а добрите резултати продължиха и през двата състезателни в уикенда. Ловиха се предимно каракуди, които бяха и най-многобройни, а шараните се оказаха като допълнителен бонус за всеки, който е имал шанса да се пребори с тях и даваха реални възможности за челно класиране. В някои зони улов от 10 кг беше критерий за лидерска позиция.

Д-р Мехмед спечели победа с 2 н.т. и улов от 14,375 кг риба. Крайно любопитна беше развръзката за другите две призови места. Аднан Дормуш и Панайот Дългъров финишираха с абсолютно еднакъв актив от по 3 н.т. и улов от 17,150 кг риба. Наложи се теглене на жребий, при който късметът се усмихна на Дормуш и го определи за първи подгласник на победителя. Дългъров остана трети.

Състезанието при фидеристите също беше много оспорвано. Илия Славов спечели турнира с равни точки с втория Пламен Петков, но с повече улов от 3,5 кг. В детския турнир също имаше какво да се види. Обещаващите ни таланти показаха много високо майсторство за годините си. При тях първи се нареди Георги Стефанов с улов от 3,850 кг. Негови достойни подгласници са Мартин Йорданов и Георги Чилев.
Организаторите от MFtackle и спонсорът Петър Лазаров се бяха погрижили да осигурят внушителен награден фонд. Най-добрите, освен с отличията, си тръгнаха с нови щеки, мачове, уипове, платформи, макари, живарници и др.
Следващото издание на The Lord ot the Rod ще се проведе на 21-23 септември, отново на канала в Пловдив. Припомняме още, че от БФРС имат идея този турнир и още няколко от най-големите в страната да се обединят през следващата година в по-мащабна риболовна лига, отворена за всички желаещи, както беше сега в Пловдив.

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ