ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Проверяват сигнал за мъртва риба в езеро Вая

Сигнал за мъртва риба и изтичане на битово-фекални води от две тръби в езерото Вая, в района на град Бургас, провериха инспектори от Басейнова дирекция „Черноморски район“, РИОСВ-Бургас и представител на Областната дирекция по безопасност на храните.

Обходен е брегът на езерото по протежението на околовръстния път към ж.к. „Меден рудник“. Не е констатирана мъртва риба и не е установено нерегламентирано заустване на отпадъчни води. На проверката присъства и подателят на сигнала.

В момента на проверката водите на езерото са с естествен цвят и мирис, без нефтен „филм” на повърхността, опалесценция или следи от повърхностно активни вещества.

Установени са два бетонови колектора с диаметър приблизително 1000 мм, преминаващи под околовръстния път и изведени към езеро Вая, от които при проверката не са изтичали води. За установяване на законността им от РИОСВ-Бургас ще бъде дадено предписание на „Водоснабдяване и канализация” ЕАД-Бургас – титуляр на разрешителното за заустване на канализационната система на Бургас.

факти.бг

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ