ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ДГС-Генерал Тошево проведе открит урок със 150 деца до 4-ти клас

Татяна ДИМИТРОВА

Как да си построим къщичка от клони, къде да запалим огън и да си приготвим храна, докато сме в гората? На тези въпроси се опитаха да отговорят служителите на ДГС-Генерал Тошево по време на първия урок на открито с ученици от СУ „Никола Йонков Вапцаров“. В заниманията в гората участваха над 150 деца от първи до четвърти клас, техните учители и горските от стопанството.

Директорът на ДГС-Генерал Тошево инж. Йорданка Найденова заяви следното: За първи път работим с деца от това училище. Техните преподаватели ни се обадиха преди дни и поискаха да започнем да организираме и с тях часове по горска педагогика. Решихме, че ще е най-добре да направим поход сред природата, защото децата обичат да играят на открито. В горската класна стая децата имаха възможност да се научат как се опъва палатка, как се пали огън и какво трябва да се направи с жаравата когато си тръгнат от гората.

За да е урокът още по-интересен, поставихме децата в ролята на героя на Даниел Дефо Робинзон Крузо и ги научихме как могат да си построят къща от клони, как да оградят огнището си, за да не плъзне огънят извън очертанията и как сами да си приготвят топла храна. Бяхме им купили различни лакомства и малките ученици с удоволствие се включиха в подготовката на обяда си.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ