ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Омуртаг: Запасите от фазани и зайци растат

Младен ДОБРЕВ

От проведената традиционна пролетна таксация се вижда, че има увеличение на запасите от зайци и фазани. Това констатираха ловци и деятели на общото събрание на омуртагското сдружение, проведено на 16 май. Те не ловуват на тези видове дивеч и тенденцията на ръст в популацията е радваща, макар и темпът да е все още бавен. Спомогнали са за обогатяване на природата и със своевременно разселване на 45-дневни фазани и яребици.

Все пак основен лов за сдружението е бил и си остава този на дива свиня. Там планът е реализиран близо до заявените показатели. С преизпълнен план за отстрел на дива свиня са І-ва градска дружина в Омуртаг, както и дружините в Камбурово, Обител и Зелена Морава. Реализирани се и доста успешни излети на пъдпъдъци, гургулици и гривяци по омуртагсксите ловни полета.

Борбата с хищниците винаги е била приоритетна задача за ловците. Някъде се справят добре, другаде обаче има какво да се желае. Първенци в отстрела на хищници са ловците от дружините в селата Великденче и Плъстина.

Още информация от отминалия ловен сезон за омуртагското сдружение ще научите от в. „Наслука“.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ