140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Пазарджик обогати ловния си район със 100 зеленоглави патици

Спас СПАСОВ

След като в началото на месец март т. г. ловците от ЛРС „Сокол 1893” – Пазарджик разселиха почти 600 яребици на 270-дневна възраст, само преди дни те пуснаха във водоемите на селата Звъничево, Братаница и Щърково първите 100 зеленоглави патици. Птиците са от стопанството на фирма „Сокол-БЛРС” в Луковит и са от основно стадо след яйценос. Те са първата партида за пазарджишките отличници, които ще получат още 220 пернати водоплаващи до края на този месец.

Освен това в проекта за разселване на сдружението са предвидени средства за 40 заека, като първите 16, благодарение на изключителната инициативност на председателя на ЛРД-Априлци Петьо Койчев, ще се озоват именно в ловностопански район на тази дружина още в средата на май т.г.

При разговорите, състояли се между управителя на „Сокол-БЛРС“ инж. Борислав Бечев, и председателя на ЛРС-Пазарджик Евгени Абаджиев стана ясно, че в района на сдружението навярно ще се пуснат още 100 заека, но това изключително товари финансите на сдружението и независимо от очевидната нужда от разселване на най-застрашения ловен обект в България засега те все още умуват.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ