НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Стрелковият комплекс край Благоевград се превърна в арена за майсторска стрелба

Кузман ПЕТРОВ

 

Турнирът по стрелба в дисциплина „Скийт“ на стрелковия комплекс край Благоевград беше открит с встъпително слово на Иван Василев, председател на местното ловно-рибарско сдружение „Сокол 1911“. Той заяви следното: „Това събитие, както и организираното по-рано изпитание за ловни кучета на полигона край Рилци, е посветено на 120-годишния юбилей на НЛРС-СЛРБ. То се провежда преди най-важния ежегоден форум за ЛРС-Благоевград – Общото събрание на сдружението.“

В турнира взеха участие 55 ловци от всички членуващи в ЛРС-Благоевград 17 дружини. Практиката недвусмислено показва, че такива турнири, а и свободните тренировки по „Скийт“ и „Трап“ са начин за поддържане на добрата стрелкова форма в периода между два ловни сезона. Такива състезания винаги са съпроводени с много положителни емоции и дружески закачки – както за точните попадения, така и за пропуските.
В отборното класиране най-добре се представиха ловците от ЛРД-Дъбрава, следвани от колегите им от дружини Лешко и Бучино.

В индивидуалното класиране победител стана Йордан Мирчев от с. Лешко, а на второ и трето място се наредиха съответно Валентин Томов от Бучино и Емил Иванов от Дъбрава.

На победителите Иван Василев връчи парични награди, купи и грамоти.

Стрелковият турнир, зареден с много емоции и добро настроение, остави красиви спомени у всички участници и гости на проявата.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ