ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Тролингистите да не бързат – без бяла риба до края на май

 

Предположението, което изложихме преди време, че забраната за улов на бяла риба вероятно ще бъде удължена, се оказа на вярно. Това вече е факт, след като в сайта на ИАРА публикуваха заповед на земеделския министър, касаеща новите условия в режима на риболов.

С удължаването на „сухия режим“ бялата риба на практика се приравнява с другите пролетно-лятно размножаващи се риби. Това се прави, за да няма предпоставки за злоупотреби с улов на забранени видове, както твърдят експерти от отговорните институции.

И така, на основание Заповед РД-48-36 от 11.05.2018 г. на министъра на земеделието, храните и горите се изменя крайния срок на забраната за улов на бяла риба (Sander lucioperca) установен в Приложние № 1 на Закона за рибарството и аквакултурите както следва: – В рибностопански обекти намиращи се до 500 м надморска височина крайния срок се променя до 31.05.2018 г. включително; в рибностопански обекти намиращи от 500 м до 1500 м надморска височина крайния срок се променя до 15.06.2018 г. включително.

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ